Gastvrijheidstrainingen

In 6 stappen gastvrijheid centraal

Voldoe je aan de verwachtingen van jouw gasten? Dan ben je goed bezig. Maar wat als je nèt dat stapje extra zet en verwachtingen zelfs overtreft? Dan zul je bij velen een glimlach op het gezicht toveren. Die glimlach, daar doe je het voor. Het verschil zit ‘m vaak al in kleine dingen. Denk aan een persoonlijke begroeting bij binnenkomst, een kleine verrassing die de gast niet aan zag komen en het tonen van oprechte interesse. Klein gebaar, groot plezier.
“Maak gastvrijheid belangrijker dan efficiëntie!”
Fred Lee
Aan de slag! Wij assisteren jou en je medewerkers graag aan de hand van een 6-tal gastvrijheidstrainingen op jaarbasis; aan jou de keus om voor trainingen van halve of hele dagen te gaan. Deze trainingen zullen we hieronder voor je toelichten:

1. Introductie Gastvrijheid

Nadat je medewerkers deze training hebben gevolgd, kunnen zij de basisregels van gastvrijheid wel dromen. En nóg beter: ze zullen ook weten hoe ze dit kunnen toepassen in de praktijk. De basis voor gastvrijheid binnen jouw bedrijf is gelegd!

2. Customer Journey

De customer journey, ofwel de klantreis, begint al wanneer de klant of gast zich zowel online als offline gaat oriënteren. We bespreken alle “touch points” tot in detail, waarna de vertaalslag wordt gemaakt naar omzetgroei voor jouw bedrijf. Wat je kunt verwachten: teamopdrachten, brainstormsessies en leren door het stellen van vragen. Spoiler alert: het enthousiasme en verantwoordelijkheidsgevoel van de groep zullen alsmaar toenemen!

3. Communicatiestijlen

Zoveel mensen, zoveel wensen. Oké, toegegeven: het is niet de meest verrassende quote, maar wel de waarheid. Om aan de wensen van anderen te kunnen voldoen en te overtreffen, moet je eerst weten wie je zelf bent en waar je voor staat. Dit alles (en meer!) komt aan bod. Ja ja, ook wij verrassen graag.

4. Weerstand & Bezwaren

Omgaan met weerstand en bezwaren: niet altijd een gemakkelijke opgave. Gelukkig is het ook geen onmogelijke opgave, mits je leert open te staan voor weerstand en bezwaren en deze op een positieve manier weet te weerleggen. Precies deze dingen komen aan bod bij stap 4 van het proces. We zullen niet naast onze schoenen gaan lopen, maar het zelfvertrouwen krijgt wel een flinke boost!

5. Solution Selling

‘Verkopen, nee dat kan ik niet hoor’, is een uitspraak die we geregeld voorbij horen komen. Zonde! Onze ervaring heeft ons geleerd dat er in ieder persoon een verkoper schuilt; deze moet alleen nog worden aangewakkerd. Wanneer jouw collega’s zich bewust worden van de impact die zij kunnen maken op het koopgedrag van de gast, zal dit ongetwijfeld naar meer smaken!

6. Mystery Guest Shopping

We zijn alweer bij het laatste onderdeel van de training beland: mystery guest shopping. Klinkt mysterieus, vind je niet? In de praktijk valt dat best mee, hoor. Het wordt vooral een hele leuke, leerzame ervaring, waarbij jouw medewerkers op bezoek gaan bij de concurrent. Een ervaring die je medewerkers altijd bij zal blijven!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Je mag ons altijd bellen of een berichtje sturen. We gaan de uitdaging graag samen aan!