Gastvrijheidstrainingen

In 6 stappen gastvrijheid centraal

Voldoe je aan de verwachtingen van jouw gasten? Dan ben je goed bezig. Maar wat als je nèt dat stapje extra zet en verwachtingen zelfs overtreft? Dan zul je bij velen een glimlach op het gezicht toveren. Die glimlach, daar doe je het voor. Het verschil zit ‘m vaak al in kleine dingen. Denk aan een persoonlijke begroeting bij binnenkomst, een kleine verrassing die de gast niet aan zag komen en het tonen van oprechte interesse. Klein gebaar, groot plezier.
“Maak gastvrijheid belangrijker dan efficiëntie!”

Fred Lee, auteur van het boek “Als Disney de baas was in uw ziekenhuis”

Aan de slag! Ik assisteer jou en je medewerkers graag aan de hand van een 6-tal gastvrijheidstrainingen, elk voor de duur van een dagdeel (ochtend, middag of avond, doordeweeks of in het weekend). Deze trainingen licht ik hieronder voor je toe:

1. Basis van Gastvrijheid

Nadat je medewerkers deze training hebben gevolgd, kunnen zij de basisregels van gastvrijheid wel dromen. En net zo belangrijk: ze zullen ook weten hoe ze dit kunnen toepassen in de praktijk. De basis voor gastvrijheid binnen jouw bedrijf is gelegd!

2. Customer Journey

De customer journey, ofwel de gastreis, begint al wanneer de gast zich zowel online als offline gaat oriënteren. Ik bespreek alle “touch points” tot in detail, waarna de vertaalslag wordt gemaakt naar omzetgroei voor jouw bedrijf. Wat je kunt verwachten: teamopdrachten, brainstormsessies en leren door het stellen van vragen. Spoiler alert: het enthousiasme en verantwoordelijkheidsgevoel van de groep zullen alsmaar toenemen!

3. Communicatiestijlen

Zoveel mensen, zoveel wensen. Oké, toegegeven: het is niet de meest verrassende quote, maar wel de waarheid. Om aan de wensen van anderen te kunnen voldoen en te overtreffen, moet je eerst weten wie je zelf bent en waar je voor staat. Dit alles (en meer!) komt aan bod. Ja ja, ook ik verras graag!

4. Weerstand & Bezwaren

Omgaan met weerstand en bezwaren: niet altijd een gemakkelijke opgave. Gelukkig is het ook geen onmogelijke opgave, mits je leert open te staan voor weerstand en bezwaren en deze op een positieve manier weet te weerleggen. Precies deze dingen komen aan bod bij stap 4 van het proces. Ik zal niet naast mijn schoenen gaan lopen, maar het zelfvertrouwen krijgt wel een flinke boost!

5. Solution Selling

‘Verkopen, nee dat kan ik niet hoor’, is een uitspraak die ik geregeld voorbij hoor komen. Zonde! Mijn ervaring heeft mij geleerd dat er in ieder persoon een verkoper schuilt; deze moet alleen nog worden aangewakkerd. Wanneer jouw collega’s zich bewust worden van de impact die zij kunnen maken op het koopgedrag van de gast, zal dit ongetwijfeld naar meer smaken!

6. Mystery Guest Shopping

We zijn alweer bij de zesde training beland: mystery guest shopping. Klinkt mysterieus, niet? In de praktijk valt dat best mee, hoor. Het wordt vooral een hele leuke, leerzame ervaring, waarbij jouw medewerkers op bezoek gaan bij de concurrent. Een ervaring die je medewerkers altijd bij zal blijven!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bel mij of stuur een bericht. Ik denk graag met je mee!