On The Job Training

On the job training: weet wat er speelt.

Maak kennis met ‘on the job training’.

We gaan als volgt te werk: een MOODZ trainer draait mee in de operatie voor meerdere dagen. De trainer wordt begeleid door verschillende medewerkers, ervaart tegelijkertijd de bedrijfscultuur en probeert de uitdagingen en behoeftes van de medewerkers zo goed mogelijk in kaart te brengen. Zoals salarisverhoging? Nee hoor, niet op die fiets.

Uitdagingen worden besproken en passende oplossingen worden aangedragen. Deze worden ontwikkeld door de medewerkers zelf, maar wel onder begeleiding van de trainer en het bedrijfsmanagement. Een open bedrijfscultuur en ondersteuning vanuit het management liggen hieraan ten grondslag; alleen dan voelen medewerkers zich comfortabel genoeg om open en eerlijk te zijn. Het resultaat: medewerkers die hebben geleerd om in hun kracht te staan.

“Service is wat je geeft. Gastvrijheid is hoe je het laat voelen.”

Clemens Schalkwijk

Waarom het zo belangrijk is dat medewerkers in hun kracht worden gezet? Dat zit als volgt: wanneer medewerkers in hun kracht staan, voelen zij zich doorgaans meer gewaardeerd en neemt als gevolg hiervan het werkplezier, de loyaliteit en het verantwoordelijkheidsgevoel toe. De kans dat je gast of klant in een ‘good mood’ de deur uit gaat én terug zal keren wordt vele malen groter.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Je mag ons altijd bellen of een berichtje sturen. We gaan de uitdaging graag samen aan!