Werkgeluk meten

Standaard formaat vierkant

Meet het werkgeluk van jouw medewerkers!

Zeer tevreden en loyale gasten krijg je als jouw medewerkers gelukkig zijn.  

Gelukkige medewerkers zijn ook nog eens productiever, gemotiveerder, loyaler en minder vaak ziek. Naast dat dit een positieve invloed heeft op de tevredenheid van jouw gasten, zorgen gelukkige medewerkers voor een beter financieel resultaat.   

Hoe gelukkig zijn jouw medewerkers?

Om dat te weten, moet je eerst het niveau van werkgeluk meten. Jouw medewerkers een vragenlijst laten invullen is een simpele en effectieve methode.  

Een dergelijke vragenlijst is makkelijk op te zetten via Google Forms, geheel kosteloos. De vragen die je stelt zijn van groot belang om het gewenste resultaat naar boven te halen. Om je op weg te helpen met vragen die jouw inzicht geven in het werkgeluk van medewerkers, bij deze een voorbeeld vragenlijst via Google Forms. Meer inspiratie over verschillende vragenlijsten kun je vinden op Enquête Expert

Laat jouw Chief Happiness Officer of één van jouw leidinggevenden deze vragenlijst samenstellen en delen met jouw teamleden, met jouw ondersteuning en na jouw goedkeuring uiteraard. Vervolgens kun je op basis van de resultaten, gericht werken aan het vergroten van het werkgeluk van jouw team.   

Google Forms geeft je een duidelijk overzicht van de resultaten van je meerkeuze vragen. Stel vooral ook open vragen, zodat je medewerkers de kans geeft om hun mening (en wellicht ook opgekropte emoties) te delen. Bovendien geeft het jou extra veel inzicht in het niveau van werkgeluk.   

Goed om je te realiseren dat medewerkers veel waarde hechten aan het volgende:

  1. Zingeving: zinvol werk en een positieve bijdrage kunnen leveren
  2. Voldoening: talenten volop te benutten, erkenning en waardering krijgen
  3. Plezier & verbinding: goede relaties op het werk en het delen van positieve momenten

Zorg er dan ook voor dat de vragen aansluiten bij deze 3 waarden.

Regelmatig het werkgeluk van je medewerkers meten, is belangrijk en geeft je inzicht in waar je aan moet werken. Geef jouw Chief Happiness Officer de verantwoordelijkheid om dit in te plannen en uit te (laten) voeren. Twee keer per jaar is een mooie basis. 

Deze vragenlijst vervangt niet die kop koffie die je met je medewerkers wekelijks of maandelijks drinkt. Blijf die oprechte interesse tonen en bied een luisterend oor.

 

Ik wens je veel succes!

 

En bij ondersteuning, weet mij te vinden. Ik help ook jou graag verder. Contact mij !   

Share Post:

Meer Blogs

Een must read!

Een must read! “Employee Experience – Happy people, better business”, geschreven door Heleen Mes en Gea Peper. Dit boek werd genomineerd als managementboek van het jaar (2019). Een geüpdatete versie is onlangs verschenen (ivm de coronacrisis, hybride werken, remote leiderschap e.d.). Het belicht het gehele proces: van het eerste contact met een (potentiële) medewerker tot zijn/ haar vertrek. En zelfs daarna, zodat voormalige medewerkers ambassadeurs voor je organisatie zijn. Het boek geeft concrete handvatten om zelf aan de slag te gaan met het creëren van de beste employee experience, zoals hoe je:   Talentvolle medewerkers werft en behoudt Het werkgeluk van medewerkers vergroot

Chief Happiness Officer

Eén van jouw medewerkers aanstellen als Chief Happiness Officer Ooit van een “Chief Happiness Officer” gehoord?  Een Chief Happiness Officer (CHO) is een medewerker die zich bezighoudt met het stimuleren van het werkgeluk van medewerkers binnen een bedrijf YEAH! Dit is het eerste idee en tevens de eerste stap die ik met jullie wil delen om het werkgeluk binnen jouw bedrijf te verbeteren! Wekelijks deel ik ideeën met jullie die makkelijk te implementeren zijn en die direct bijdragen aan meer werkgeluk!  Waarom een CHO? Door de machtsverschuiving van werknemers t.o.v. werkgevers, is het voor werkgevers steeds lastiger om talentvolle medewerkers

Horecapersoneel nodig?

Horecapersoneel nodig? 7 tips om je vacatures te vullen: Ervaar jij die hevige strijd om je roosters gevuld te krijgen?   Door de coronacrisis duikelt het personeelstekort dit jaar naar een nieuw dieptepunt, blijkt uit cijfers van KHN en SVH.  Eén op de 5 werknemers heeft de horeca het afgelopen jaar verlaten. Vóór de crisis waren er 460.000 mensen werkzaam in de horeca en op dit moment zijn dat er slechts 350.000. Dat terwijl er een kleine 4000 nieuwe horecazaken bij zijn gekomen in 2020. Best een uitdaging dus om horecapersoneel te vinden! Wat kun jij doen? Tip 1: Vraag