Een must read!

must read sq

Een must read!

“Employee Experience – Happy people, better business”,

geschreven door Heleen Mes en Gea Peper.

Dit boek werd genomineerd als managementboek van het jaar (2019).

Een geüpdatete versie is onlangs verschenen (ivm de coronacrisis, hybride werken, remote leiderschap e.d.).

Het belicht het gehele proces: van het eerste contact met een (potentiële) medewerker tot zijn/ haar vertrek. En zelfs daarna, zodat voormalige medewerkers ambassadeurs voor je organisatie zijn.

Het boek geeft concrete handvatten om zelf aan de slag te gaan met het creëren van de beste employee experience, zoals hoe je:  

  • Talentvolle medewerkers werft en behoudt
  • Het werkgeluk van medewerkers vergroot
  • HR het voortouw laat nemen om de beste employee experience te creëren

Elke leidinggevende zou dit boek moeten lezen! En uiteraard ook je (zojuist aangestelde) Chief Happiness Officer (CHO).

Geef het cadeau, met een grote strik er omheen.

Het boek telt 241 pagina’s en is best een behoorlijke pil om te lezen. Laat je CHO het voortouw nemen in het bespreken van de inhoud van dit boek tijdens reguliere meetings, hoofdstuk voor hoofdstuk.  

Zet kleine stappen, elke week en houd vol. Bepaal wat bij jullie bedrijf past, of het realistisch is en zo ja, implementeer!

Een boek kan al snel op een stapel belanden, waar niet meer naar omgekeken wordt. Maar laat dat niet gebeuren met dit juweeltje. De handvatten in dit boek zijn goud waard voor jouw organisatie!    

Het boek Employee Experience is te bestellen via https:/lnkd.in/eZw3-zcF.

Veel leesplezier!

Tijdens mijn trainingen “Gastvrij Leidinggeven” worden bovenstaande onderwerpen ook behandeld. Een inspirerende en belangrijke stap naar meer werkgeluk waarbij leidinggevenden tools en inzichten aangereikt krijgen tijdens vier sessies van 3 uur.

Interesse? Contact mij !   

Share Post:

Meer Blogs

Werkgeluk meten

Meet het werkgeluk van jouw medewerkers! Zeer tevreden en loyale gasten krijg je als jouw medewerkers gelukkig zijn.   Gelukkige medewerkers zijn ook nog eens productiever, gemotiveerder, loyaler en minder vaak ziek. Naast dat dit een positieve invloed heeft op de tevredenheid van jouw gasten, zorgen gelukkige medewerkers voor een beter financieel resultaat.    Hoe gelukkig zijn jouw medewerkers? Om dat te weten, moet je eerst het niveau van werkgeluk meten. Jouw medewerkers een vragenlijst laten invullen is een simpele en effectieve methode.   Een dergelijke vragenlijst is makkelijk op te zetten via Google Forms, geheel kosteloos. De vragen die

Chief Happiness Officer

Eén van jouw medewerkers aanstellen als Chief Happiness Officer Ooit van een “Chief Happiness Officer” gehoord?  Een Chief Happiness Officer (CHO) is een medewerker die zich bezighoudt met het stimuleren van het werkgeluk van medewerkers binnen een bedrijf YEAH! Dit is het eerste idee en tevens de eerste stap die ik met jullie wil delen om het werkgeluk binnen jouw bedrijf te verbeteren! Wekelijks deel ik ideeën met jullie die makkelijk te implementeren zijn en die direct bijdragen aan meer werkgeluk!  Waarom een CHO? Door de machtsverschuiving van werknemers t.o.v. werkgevers, is het voor werkgevers steeds lastiger om talentvolle medewerkers

Horecapersoneel nodig?

Horecapersoneel nodig? 7 tips om je vacatures te vullen: Ervaar jij die hevige strijd om je roosters gevuld te krijgen?   Door de coronacrisis duikelt het personeelstekort dit jaar naar een nieuw dieptepunt, blijkt uit cijfers van KHN en SVH.  Eén op de 5 werknemers heeft de horeca het afgelopen jaar verlaten. Vóór de crisis waren er 460.000 mensen werkzaam in de horeca en op dit moment zijn dat er slechts 350.000. Dat terwijl er een kleine 4000 nieuwe horecazaken bij zijn gekomen in 2020. Best een uitdaging dus om horecapersoneel te vinden! Wat kun jij doen? Tip 1: Vraag